fredag 10 maj 2013

Solen och vindarnas ö

Vi njuter Öland i fulla drag tillsammans med ca 80 andra KABE-husbilar på Kapelluddens camping med utsikt utöver Karmarsund. Idag blev det ett besök vid Ölands första vindkraftpark med sju vindgeneratorer som försörjer hela södra Öland med vindproducerad ström. Nästa år kommer Öland att vara helt självförsörjande på elektrisk energi, det pågår utbyggnad av vindkraft i Kårehamn ute till havs. Jag var en vindkraftentusiast före besöket och är numera övertygad om hur bra vindkraften är för framtiden i vårt land.




4 kommentarer:

  1. Det finns kraft i denna ö!

    Dessutom finns här ett stort antal bobilsplatser!
    De är förståndiga på denna ö!

    Lev väl!
    Hälsar grannarna!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att läsa dina rader Lars. Jag blir så ledsen på alla som bara klagar på vindkraften. Det är väl jättebra att ta vara på denna energi, än att driva livsfarliga kärnkraftverk. Jag hade gärna åkt med och sett detta men missade den programpunkten. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det är fantastiskt att Öland nästa år blir självförsörjande på elektrisk energi och kan dessutom leverera till nätet på fastlandet. Energiproduktion kan knappast bli renare än med vindenergi.

      Radera
  3. Vindkraft och Öland går verkligen bra ihop. Utbyggnaden sker i rask takt. Vi har haft förmånen att följa utbyggnaden i Kårehamn då vi ofta står på ställplatsen där. En imponerande satsning väl presenterad i en permanent utställning man byggt upp. Står man i Kårehamn ska man absolut titta på den utställning och se vad som händer till havs. Ha det, 3M

    SvaraRadera