tisdag 26 juli 2016

Rehab i hemmamiljö

I onsdags förra veckan kom min hustru Kristina hem från sjukhuset sittande i en rullstol. Med sig hem hade hon en rollator. Plötsligt var vi ensamma i hallen och insåg då att vi mer eller mindre själva fick hantera situationen. På eftermiddagen kom en sjukgymnast på besök, hon tittade igenom behovet av praktiska hjälpmedel. Nästa dag på morgonen fick vi besök av hemtjänsten som varje dag ska hjälpa Kristina med hygienen och påklädning. Dessutom så kommer ett trygghetslarm inom kort att installeras i bostaden. Nu är vi verkligen inne i samhällets omsorgsverksamhet på riktigt. En positiv sak i allt detta är att Kristina redan kan gå i trappor. Det bådar gott för att vi så småningom ska kunna komma igång med husbilsåkandet igen. Just nu är det bara små steg framåt.

söndag 17 juli 2016

Historisk majorvinnare

Nu har det äntligen hänt. Sverige har idag fått sin första manliga majorvinnare i golf. Det är Henrik Stenson som första svensk någonsin vunnit årets upplaga av British OpenRoyal Troon. Det är en bedrift långt utöver det vanliga. En seger som det kommer att talas om i många år framöver. Henrik Stenson spelade tillsammans med Phil Mickelson. De sporrade varandra och spelade en både spännande och formidabel golf. Helt outstanding i förhållande till övriga spelare. Drömgolf helt enkelt.

torsdag 14 juli 2016

Olyckshändelse

Ibland händer sådant som bara inte får hända. För en dryg vecka sedan råkade min kära hustru Kristina ramla på sitt rum till följd av sin kroniska sjukdom. Det blev en riktig duns som hördes i hela huset ända ut på altan där jag satt. Det blev så småningom ambulans till S:t Görans sjukhus och efter röntgen operation. Det visade sig att hon fått en spricka på övre lårbenshalsen som läkarna fixerade med en platta och skruvar. Kristina är fortfarande kvar på ett annat sjukhus med bra rehab. Om planen håller får hon komma hem om en vecka. Det är liksom lite jobbigt för oss båda för närvarande. Men, det ska vi klara av, vi har ju viss erfarenhet av olyckor.

fredag 8 juli 2016

Husbilsturisterna ökar

Antalet registrerade husbilar fortsätter att öka enligt färsk statistik från Husvagnsbranschens Riksförbund. Trenden är tydlig, husbilar blir bara mer och mer populära. Fram till den 1 juli 2016 har det registrerats 3 333 husbilar. Detta är en ökning med 31,6 % i jämförelse med ökningen 2015 under samma period. Nu krävs det att turistnäringen i Sverige ändrar kurs och strategi för att på allvar välkomna oss husbilsturister och skapa bästa möjliga förutsättningar för turistgruppen. Artikeln "Suger efter husbilar ökar fortfarande" belyser och har fångat läget på ett alldeles utmärkt sätt.