söndag 26 april 2015

Efterlängtad vår

Nu har vitsipporna fullständigt tagit över och på nytt färgar marken i skogen grön och vit. Blommor är betydligt trevligare än kall snö. Fåglarna kvittrar och jobbar som tusan med hitta sin partner och bygga på sina reden. Tror att det än så länge är ganska ont om föda. Trädens knoppar exploderar nästan ljudlöst och de små bladen börjar se dagens ljus. Våren är helt underbar, som jag har längtat denna gång.

fredag 24 april 2015

Ringlande snok

Våren har verkligen gasat på de senaste dagarna. Vi njuter i fulla drag och försöker hinna med att uppleva de olika skedena i naturen. Det är inte bara vi människor som gillar sol och värme. Även reptilerna har helt plötsligt vaknat till liv från sina gömställen. En länge snok kom hastigt ringlande över promenadvägen igår. Den fick verkligen bra fart när den väl kom i gräset. Nu gäller det att passa sig för huggormarna som är på hugget nu på vårkanten. De lär vara särskilt giftiga nu på våren. Lånad bild.

söndag 19 april 2015

Första segelbåten

Igår när vi kom ner till båtklubben på förmiddagspromenaden, fick vi syn på årets första segelbåt som kom seglade med fulla segel och med bra fart på Mälaren nära där vi bor. Det kändes som en tydlig signal om att snart är sommaren och värmen här. Man kan ana att det, på både helger och på kvällar, med stor entusiasm slipas och putsas på båtklubbarnas uppläggningsplatser. Nu gäller det att hinna med allt som måste fixas till före den redan spikade tiden för sjösättningen. Lånad bild.

torsdag 9 april 2015

Draknästet

Jag är ganska förtjust i TV-programmet "Draknästet" som går på TV8 på måndagar. Där sitter fem förmögna drakar med gott om pengar som dom kan tänka sig att investera i bra idéer och relativt nystartade företag. In kommer det mer eller mindre nervösa företagare och kreativa innovatörer som presenterar sina idéer, företag, framtida planer och mängden riskkapital som dom anser sig behöva. Intressant program som jag blir påmind om varje dag när Nellie och jag passerar en drake på förmiddagsrundan.

onsdag 1 april 2015

Glad Påsk !

Idag har det hörts märkliga ljud här i området där vi bor. På förmiddagsrundan med Nellie, vår lilla Cavalier King Charles, var det riktigt obehagligt. Hela tiden stördes vi, Nellie också, av ett väldigt nära svischande högt ljud utan att kunna uppfatta var det var för något. Först på hemvägen förstod jag var det var. Det var naturligtvis alla påskkärringar som testade sina kvastar. Önskar er alla en riktigt: Glad påsk!