söndag 7 april 2013

Europas bästa husbilsdestination

Lördagen den 6 april, genomfördes ett historiskt möte mellan husbilsintressenter i Stockholm, där jag medverkade. Mötet hade initierats av Riksorganisationen Mobil Fritid (RMF). Det var första gången som de medverkande organisationerna och internetforum genomförde ett möte tillsammans om husbilsplatser / ställplatser.

På mötet deltog RMF, Husbilsklubben.se (HBK), Motor Home Club of Sweden (MHCS), Husbilskompisar (HK), Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR) och SWE Marketing.

Mötet valde att göra detta gemensamma uttalande:

”Vi har haft ett bra möte med stor samsyn om att Sverige skall bli Europas bästa husbilsdestination. Vi skall fortsätta arbeta i denna konstellation fram till Elmiamässan.

Till Elmiamässan skall gruppen ha tagit fram en färdig handlingsplan.”


5 kommentarer:

  1. Jättebra att denna fråga drivs vidare men som lekman kan man ju undra om det är optimalt med så många husbilsorganisationer. Det tyder på viss splittring och uttalandet i säg säger ju inte mycket. Vi får vänta till Elmia och se vad som kommer fram. Jobba vidare, vi är positivt nyfikna. 3M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur människor väljer att organisera sig är mycket svårt att påverka. Dessutom brukar det vara bra med konkurrens och mångfald.

      Radera
  2. Håller tummarna för att ni kommer till något riktigt bra!

    Lev väl!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer säkerligen att dröja ett bra tag innan det blir möjligt att se resultat. Bra att så pass många äntligen är eniga om att samarbeta runt ställplatsfrågan.

      Radera
  3. Tack för att du engerarar dig Lars, för att även vi andra, skall ha det bra när vi är ute och reser i våra bobilar. Kram.

    SvaraRadera