tisdag 8 januari 2013

Husbil på stadig tillväxt

För första gången har det under 2012 sålts fler husbilar än husvagnar i Sverige. Antalet nyregistreringar under 2012 är 3 598 st. Nu finns det drygt 61 098 inregistrerade husbilar i landet och sammantaget drygt 1.4 miljoner husbilar i hela Europa. Husbilsturismen växer således så det knakar. Tyvärr har samhället ännu inte riktigt uppmärksammat detta. Det saknas framförallt enkla centrumnära husbilsplatser och betydligt fler servicestationer Sverige.

8 kommentarer:

  1. Instämmer!
    Flera ställplatser citynära!
    Strängnäs, Köping,Askersund och Västerås är några exempel!

    Ha de gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst finns det några riktigt bra platser, men det behövs betydligt fler.

      Radera
  2. Ser ut som en Kabe träff någonstans. Kabe backar mindre än många andra, på grund av de har en stark kundgrupp som köper det segmentet av husbilar, sa dom på radion igår.

    Men som sagt, kommunerna får tänka till, så de inte mister oss med husbilar och vi kör en omväg förbi icke husbilsorienterade kommuner. Hoppas du kryat på dig sedan sist,.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det stämmer Matts, årsmötet 2012 i Sunne. Ja, märkligt att det går så trögt och händer så lite.

      Radera
  3. Tyvärr sitter det en massa politiker i kommunerna som inte har en aning om vad husbilsturismen kan göra för varje kommun rent ekonomiskt. Man har inte följt med i turismutvecklingen och inte anpassat sig till det mest ökande segmentet. De vet inte vad husbilsåkare vill ha. Att vi inte vill ha allt det extra som campingarna har utan vill vara centrumnära med rimlig service som vatten, tömning och eventuellt möjlighet till el. Ska det vara så svårt. De kunde åka till Tyskland och se vad de gör där för att lära sig. 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är säkerligen många som tror att det finns ett likhetstecken mellan traditionell camping och husbilsturism.

      Radera
  4. Ja, det är ju det som blir dilemmat: fler skaffar husbil men samhället är fortfarande anpassat för husvagnar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste en artikel om en million husbilsnätter på campinganläggningar i Sverige under 2010. En ökning med 8 % i förhållande till 2009. Detta borde sätta igång tankevärksamheten och handlandet på många håll.

      Radera