lördag 24 november 2012

En dag i skolan

Idag var det öppet hus i Vallatorpsskolan i Täby och jag fick möjlighet att träffa Hannas fröken och hennes klasskamrater. Hanna går i 4:an och idag var det musik och geografi på schemat. På musiken så tränade klassen sjunga julsånger inför lucia och de fick testa att prata i en mikrofon för första gången. Vi jobbade senare tillsammans med en uppgift i geografi där vi skulle presentera ett svenskt landskap. Min uppgift blev att rita och färglägga en karta och Hanne skulle skriva och berätta om landskapet. Vi valde att presentera Blekinge eftersom både jag och Hannas pappa kommer från Blekinge. Det blev en rolig dag som jag sent ska glömma.

onsdag 21 november 2012

Nästan helt solo

Det är minsann inte många husbilar ute på vägarna i dessa tider. Vi mötte bara tre husbilar på nerresan till Linköping och två på hemvägen till Stockholm. Torra fina vägar och sju till åtta grader plus i slutet av november hör inte till vanligheterna. Nu är husbilen fullservad och klar för att klara av både vinter och de kommande två åren. Märkligt nog passade den ena halvljuslampan på att lägga av på vägen till Bossings serviceverkstad. Det känns faktiskt bra att motorn fått ny fräsch olja. Husbilen kommer nu att ställas av några månader.

torsdag 15 november 2012

Dags för husbilsservice

Idag har jag bokat den första servicen på drivlinan och FIAT-motorn. Det ska enligt uppgift göras efter två år eller vid 4 500 mil. Det återstår några hundra mil innan husbilen har rullat så långt. Valde att göra servicen hos Bossings Bilservice i Linköping. De är auktoriserade av FIAT och använder bl.a. Midland Oil. Den oljan har bytts varje år enligt Midlands serviceprogram. Denna gång blir det en service enligt serviceboken.

söndag 4 november 2012

Ny värmepump

I torsdags kom det hem hantverkare som bytte ut vår snart tjugofem år gamla frånluftsvärmepump till en ny och fräsch NIBE-maskin. Den gamla bestod av två enheter, nu är både elpannan, varmvattenberedaren och värmepumpen ihopbyggda. Det medför att vi nu får plats för ytterligare ett välbehövligt skåp i tvättrummet. Den nya värmepumpen är klart mer avancerad och förhoppningsvis än mer energieffektiv. Nu kan vintern komma, vi känner oss både trygga och säkra på att inte något ska paja när det är som kallast.