fredag 21 september 2012

Danmark - Klintholms hamn

I Koblenz förenades Mosel med Rhein och det blev också slutet på vår resa i Moseldalen. På hemvägen övernattade vi i Neustadt am Rubenberge som ligger några mil NV Hannover. Nästa dag tog vi sikte på Puttgarden och färjan till Rödbyhavn. Resan över till Danmark klaffade perfekt, ingen väntan, färjan gick när vi kom ombord. Efter några mil i Danmark valde vi att övernatta i Klintholms havn på Mön precis vid havet. Vacker plats med nybyggda strandnära gemytliga radhus. Det visade sig att husbilsplatsen var avvecklad, men vi fick tillåtelse att övernatta i gästhamnen ändå.

tisdag 18 september 2012

Cochen vid Mosel

I Kinheim hittade vi en bra husbilsplats med stora gräsytor där Nellie stortrivdes. Det formligen vimlar av ställen för provsmakning av Riesling samt mysiga små trivsamma restauranger överallt. På Mosel kommer det flera långa och låga pråmar varje dag fullastade med både kol och annat. Långa turistbåtar drog också förbi med spejande turister. Mycket solig och varm dag där husbilens skuggsida uppskattades av Nellie m.fl. På vår väg mot Koblenz passerade vi Cochem som är den vackraste och största turistorten utmed Mosel.

måndag 17 september 2012

Trittenheim vid Mosel

Efter drygt 160 mil kom vi slutligen fram till Trier i fredags eftermiddag. Där valde vi ut en nära husbilsplats som visade sig vara en vingård. Vi tyckte inte att det var en särskilt bra plats att inleda Moselresan med eftersom vi var både trötta och hungriga. Efter flera kringelkrokar till följd av oklara gps-anvisningar så hamnade vi till slut i Trittenheim där vi stannade över helgen.

fredag 7 september 2012

Björnbär till frukosten

Ännu ett tydligt tecken på att vi är inne i den härliga skördetiden. Till  frukosten  i morse blev det t.ex. stora saftiga björnbär som vi med tillåtelse plockat från grannens fantastiska buske på deras södergavel. Bären fick toppa den sedvanliga portionen med fil och müsli. Inte utan att man frestas att göra ett nytt svep i morgon för att se om ytterligare bär är hunnit mogna.

tisdag 4 september 2012

Kontrollbesiktning

Igår var det dags för den årliga kontrollbesiktningen av husbilen som även denna gång klarade sig utan anmärkningar. Skam vore väl annars på en bil som ännu inte genomgått den första servicen enligt serviceboken. Passade även på att provtrycka gasolanläggningen. Nu kan vi trafiksäkert rulla vidare till nya spännande upplevelser.