måndag 6 augusti 2012

Nyvaxad

Det är kanske dags att utfärda en varning, vår husbil är nyvaxad, den glänser och kan lätt blända i solskenet. Fronten och bakpartiet var absolut jobbigast. Långsidorna visade sig vara mycket lätta att vaxa även om det känns i armarna efter ett tag. Nu återstår bara taket, kanske den viktigaste delen eftersom husbilen alltid står ute utan skydd. Bara att ta fram plattformen så att jag kan stå stadigt och röra mig säkert.

5 kommentarer:

  1. Jag har inbyggda Solglasögon!

    Köp en polermaskin på Biltema, kostar nästan inget!

    Det sparar musklerna!

    Lev väl!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att se väl omskötta bilar. Polerar man inte upp den modellen som du har, blir de väldigt gråa och matta i bakpartiet. Vi såg motsatsen på en husbil i helgen, den hade nog inte känt av en tvättborste och schampo på många år.

    SvaraRadera
  3. Vilken bra jobb! Men det är nog ett jobb som lönar sig i längden, skulle vi säga. Dessutom är det roligare att åka i en fin bil. 3 M

    SvaraRadera
  4. Polermaskin är toppen. Det gäller att se upp med spolarvätskan som är aggressiv mot plastdetaljer (gelcat). Men när man är klar känns det skönt. Gör själv alltid varje vår en helpolering av hb, sedan under året blir det front och bakparti som får några extra omgångar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en enkel polermaskin som jag inte använder till följd av tidigare gjorda erfarenheter. Förmodar att det i så fall är bäst med en polermaskin med dubbla roterande polerskivor.

      Radera