söndag 27 februari 2011

Isolering av Sky View

Inför denna vinter valde jag att isolera vårt takfönster i toa- och duschrummet samt vår Sky View. Det har säkert påverkat energiförbrukningen positivt eftersom husbilen står med underhållsvärme (el) med en temp på 5-6 grader. Valde vanligt grått liggunderlag (2 cm) som inköptes på Jula. Kapade till två bitar som passade in precis i sarjen för mygg- och mörkläggningsjalusiet. Överdimensionerade bredden så att isoleringen ligger an mot takfönstret och tejpade skarven.


fredag 25 februari 2011

Husbilsdestination.se

En alldeles utmärkt hemsida för husbilsturister "Husbilsdestination.se" håller på att ta form. Den kommer tydligen att öppet för alla tipsa om husbilsplatser som även benämns ställplatser. Inledningsvis redovisas husbilsplatser i södra Sverige för att så småningom kanske byggas ut ytterligare och då täcka hela landet. Allmän information om husbilsturismen och om hur man kan utforma en husbilsplats finns också beskrivet på sajten.

söndag 20 februari 2011

Kistamässan - Caravan & Camping

Årets första husbils- och husvagnsmässa genomförs på Kistamässan den 24 - 27 februari. Där visas årets alla nyheter och även världens dyraste husbil. Det är ett bra tillfälle att kolla in och få en snabb överblick över husbilsmarknaden.

onsdag 16 februari 2011

Vår husbilsblogg

Vår husbilsblogg blev klar den 15 februari 2011. Här kommer vi bl.a. att skriva om våra resor med husbilen, lägga upp en del foton och berätta om våra upplevelser.

måndag 14 februari 2011

I väntans tider

Vi väntar nu på att vintern ska släppa sitt iskalla grepp så att vi kan ge oss ut på vägarna igen. Husbilen är utrustad med bra däck och vi har snökedjor med om vi skulle behöva. Men, vi litar inte helt och hållet på andra bilister och tar inga risker. Det finns fortfarande för många isiga och hala vägar. Dessutom är det på sina håll fortfarande svårt att komma av vägen och hitta bra husbilsplatser.

söndag 13 februari 2011

Service m.m.

Nu är husbilen rustad inför årets många turer som i år främst ska gå söderöver.
I början av februari 2011 lämnade vi in husbilen för oljebyte till  Midland oil som är en superolja för motorer som ska gå långt och länge. Oljan ger oss också vissa fördelar om vi skulle behöva vägassistans någon gång.
Dessutom installerades en myggnätsdörr och en automatisk gasolomkopplare som automatiskt kopplar in en ny behållare när gasolen är slut. Detta är ganska skönt, slipper nu gå upp mitt i natten när det t.ex. regnar för att manuellt i mörkret koppla om gasolen.